Paintball als topsport?

Er bestaan 2 varianten binnen het paintbal:

Woods:

Woods is de meest gespeelde variant van paintball. Dit speelt zich hoofdzakelijk op bebost terrein af, maar kan ook in stedelijke omgevingen gedaan worden. Er wordt vaak zo realistisch mogelijk gespeeld. In de Woodsvariant wordt vooral gespeeld met mechanische paintballmarkers. Binnen deze variant van het paintball worden ook wel scenariocompetities georganiseerd en zelfs massale paintball evenementen zoals D-Day.

Sup´Air:

Sup´Air is een zeer dynamische en spectaculaire variant van het paintball. Er wordt gespeeld op een veld dat vol staat met opblaasbare kussens. Teams bestaan uit 7, 5, 3 en soms ook 1 speler(s). Teams dienen elkaar uit te schakelen en de snelheid van het spel ligt enorm hoog. Sup´Air potjes duren vaak niet langer dan 30 seconden tot 2 minuten. Bij sup´Air worden vrijwel uitsluitend elektronische markers gebruikt. Deze markers zijn vooral veel lichter en compacter dan hun woods-tegenhangers.

Er bestaat een georganiseerde sup´air competitie op nationaal en internationaal niveau. Er bestaan toernooien, ´worldwide leagues´, professionele teams en spelers.