spelvormen

Voor je het veld in gaat krijgt je een uitgebreide instructie. Daarna kan het spel beginnen:

Vlag veroveren

Twee groepen gaan het veld in met de opdracht de vlag van de tegenstander te veroveren en naar de eigen basis te brengen. Het is echter niet zo simpel als het lijkt, want de tegenstander heeft dezelfde opdracht. Je moet dus door de verdediging van de tegenstander heenbreken en de vlag naar je eigen basis brengen zonder dat je geraakt wordt. Bovendien moet ook je eigen vlag verdedigd worden. Teamwork dus. De groep die hier het eerst in slaagt is de winnaar.

De president

Van één groep wordt iemand tot president gekozen en in een opvallend pak gehesen. De president moet door de eigen groep van de ene naar de andere basis gebracht worden zonder geraakt te worden. Wordt de president geraakt dan is de tegenpartij winnaar, haalt de president echter ongeschonden de overkant dan wint de groep met de president. Hierna wordt er gewisseld en mag de andere groep het proberen. Teamgeest en slimme strategieën.

Eliminatie of Team deathmatch

Schakel met je team in 20 minuten zoveel mogelijk tegenstanders uit. De groep die de meeste tegenstanders uitschakelt is natuurlijk de winnaar. Strategie en tactiek!

Buddy

Opgedeeld in duo´s gaat de hele ploeg het veld in. Elk duo probeert zoveel mogelijk andere duo´s uit te schakelen, echter, wordt je buddy geraakt dan moet je zelf ook het veld uit. Je moet dus niet alleen op jezelf letten maar ook je buddy beschermen. Goede oefening in communicatie!

Ook varianten op de genoemde spelvormen zijn uiteraard mogelijk.