Introductie

Paintball wordt per dagdeel gespeeld (ongeveer drieëneenhalf uur). Ieder spel duurt ongeveer twintig minuten, zodat iemand die in het begin van het spel geraakt wordt niet al te lang aan de kant staat.

Geraakt!

Als je geraakt wordt door een paintball roep je "hit!". Vervolgens verlaat je het veld met je wapen of je hand boven je hoofd. Er mag dan niet meer op je geschoten worden en je kunt ongehinderd het speelveld verlaten. Ook als je om een andere reden het speelveld wil verlaten, houd je je wapen of hand omhoog, bijvoorbeeld als je zonder munitie zit of naar het toilet moet.

De paintballwapens

Deventer Paintball beschikt over moderne en betrouwbare paintballwapens. Deze wapens zijn zeer gebruiksvriendelijk en nauwkeurig. Raak schieten is niet zo moeilijk. Na een korte instructie kunt je feilloos met dit paintballwapen omgaan.

De uitrusting

Deelnemers spelen met volledige gezichtsmaskers, die comfortabel zitten en veilig zijn. De maskers zijn ook voor brildragers geschikt. In het veld mag je het masker nooit afdoen. Een stevige camouflage-overall voorkomt dat je vuil wordt en geeft bescherming tegen de verf uit de paintballs. De inhoud van de paintballs bestaat uit kleurstof die ook in de voedselindustrie wordt gebruikt. De buitenkant van de Paintball is van gelatine. Paint in je kleding gaat er in de was op 30 graden makkelijk weer uit. Het is echter aan te bevelen wat oudere kleren aan te trekken en stevige schoenen met hoge sokken te dragen.